Rossana Gaviria-van der Linden

Opleidingen

Universitaire graad in de rechtsgeleerdheid behaald aan de Universidad Libre de Colombia, specialisatie aan de Universidad Externado de Colombia in strafrecht en criminologie.
Master Spaans recht aan de universiteit van Salamanca in Spanje (de Spaanse titel van advocaat is door het Spaanse Ministerie van Onderwijs gelijkgesteld aan de officiële Spaanse universitaire titel van meester in de rechten)
Afgeronde opleiding juridisch vertalen Spaans-Nederlands van de Stichting Instituut Gerechtstolken en Juridisch Vertalers [SIGV] te Utrecht.
Verschillende nascholingscursussen vertalen en recht, zowel in Nederland als in Spanje.

Werkervaring

Ruime ervaring als universitair docent, advocaat en functionaris van het Openbaar Ministerie in Colombia.
Werkzaam als beëdigd vertaler en juridisch adviseur in Spaans en Latijns-Amerikaans recht
Betrokken als organisator en trainer van diverde cursussen en workshops op het gebied van juridisch vertalen.

Overige:

Ingeschreven bij het Bureau beedigde tolken en vertalers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie onder nummer 3814.
Ingeschreven als advocaat bij het Landelijk Register van Advocaten en Justitie medewerkers [Registro Nacional de Abogados y Auxiliares de la Justicia] van het Consejo Superior de la Judicatura uit Colombia met advocatenpas nummer 79309.
Mede-oprichtster van Alianza Vertalers, een samenwerkingsverband van beëdigde tolken en vertalers in de Spaanse taal met een juridische specialisatie.